Hjertedamer

"Hjertedamer" er vaser/urner i ulike størrelser og fasonger. Mange med tilhørende fat. Hjertedekoren er lagd av blad-, gull, sølv eller kobber. Det gir et litt røffere preg enn om det skulle være malt/glasert på. Høyde er ca mellom 33 cm og 43 cm. Lages i flere farger, men mest i hvit blank glasur. Selges ofte til bryllupsgaver.

Striestruktur m.m.

"Striesekkene" er vaser og fat med imitasjon av strie. Store urner som kan være fine med grove greiner i eller fat.

Det blir også prøvd ut forskjelligen teknikker og former i vaselignende produkt, og da blir det ofte bare en av hver. Men det er jo det som er kjekt med handverksprodukt, at ikke det finnes så mange like.

Porselenskåler.

Porselensleire er et spennende produkt å jobbe med, men noe uforsigbart. Det krymper gjerne opp mot 25% og det hender ikke så sjelden at når en tar tingene ut av ovnen så har de forandret fasong. Det som blir satt i ovnen er stort og rundt, kommer ofte ut igjen litt ovalt og mindre. Men det er jo det som er gøy for meg som keramiker. Åpne ovnen spent på om det har lykkes denne gangen.

Det å tøye grensen for egen mestring og leirens egenskap kan skape spennende produkt, men også en hel del som må skrotes. Det som oppfattes som feilvare for den ene er sjarmerende og spennende for andre. Derfor er det noen produkt som må vente litt i eget utsalg for å se om det treffer noen før det blir kassert.

 

Skåler

Skålene og fatene under er dekorert med mange lag med begitning(leiresuppe tilsatt farge). Her skrapes motivet frem igjenom de mange lagene med farge. Tidkrevende og spennende arbeid.

blomstervesker.

Ideen til "Blomsterveskene" har jeg fått fra papirposene vi ofte får når vi kjøper planter. Jeg ville lage noen som også tåler vann 🙂

 Veskene kan brukes til blomster inne og ute, til bladkorg e.l. Lager også små korger med plass til serivetter i. Har du god plass på kjøkkenbordet kan de jo stå der klar til bruk. Kan lages i mange forskjellige farger på bestilling.