Lykter.

Når en jobber med keramikk skulle en ofte ønske å få den transparete effekten en får når en jobber med glass. Ved å bruke porselenleire i stedet for steingodsleire kan en få litt av den transparente effekten ved å jobbe tynt. Da slipper noe lys igjennom og det blir ofte et varmt lunt lys enten en bruker lyspærer eller telys.

Problemet med porselenleiren er at den krymper mye under brenning og har en tendens til forandre form. Sirkelrunde skåler er ikke nødvendigvis helt runde når de kommer ut av ovnen. Men dette er jo litt av morroa også og viser at dette er handlaga og ikke støpt masseprodusert.

Når en tenner lys i lyktene blir de varme og derfor er det greit at de står på et lysfat. Skal du løfte opp lykten mens den er varm er det lurt å løfte etter nebb og stjert 🙂

solgt
Med skjønnhetsfeil 🙂

Lampeskjermer

Å lage lampeskjermer av porselen er kjempekjekt. Til nå har jeg dreid de og lagd relieffmøster for å få frem varierende lys. Men det er ikke bare morro heller, for det skjer litt ofte at de sprekker eller revner under brenning siden jeg må jobbe veldig tynt for å få lys igjennom. Skulle gjerne ha dreid stoooore skjermer også, men det får jeg ikke til enda:)

Her har jeg brukt en enkel lampeholder, den kan jo byttes ut eller kjøp bare skjermen. Hullet i skjermen er beregnet for smal sokkel.

Noen skjermer har også malt dekor som den med holmer og seilbåter på.